Thursday, July 2, 2015

Tárgyleírások - Japán nyelvtan IV.

Sziasztok!

A keddi utolsó órám, az előző félévhez hasonlóan a Japán nyelvtan volt. Nem mintha bajom lett volna a többi időponttal, mikorra meg volt hirdetve az óra, de ha már előző félévben olyan jól bevált a Nyelvhelyesség - Nyelvtan kombó nem akartam elmozgatni a két órát egymás mellől. És szerencsére a Neptun is kedvezett ennek a szándékomnak. ^^

Óra: Japán nyelvtan IV.
Oktató: Janó István
Kód: BJP 2041
Időpont: Kedd, 16:00-18:00
Helyszín: BTK 3.305

Nos... Sok változás az előző félévhez képest nincs, ugyanúgy imádom Janó tanár úr óráit.

Továbbra is az Intermediate Japanese című könyvet használtuk, amit úgymond be is fejeztünk. Mivel talán két óránk valami oknál fogva elmaradt, így csak a 10-es leckéig vettük végig ugyan az olvasmányokat és a nyelvtanokat, de a vizsga anyagából végül ez is kimaradt, mert a csütörtöki csapatnak a 10-es leckét sem tudta Janó tanár úr leadni, ugyanis az egyik csütörtökön - mivel aznapra esett egy egyházi ünnep - nem volt tanítás.

Az utolsó órát a félévben picit előbb kezdtük, és végül inkább csak beszélgettünk, felmerült a nemrég megjelent Japán-magyar szótár is, hogy vajon milyen lehet, meg kicsit megtudhattunk ezt-azt arról, milyen volt, mikor tanár úr járt japán szakra.

Hasonlóan az előző félévhez Janó tanár úr az utolsó órán ugyanúgy elmondta mire számíthatunk a vizsgán, és melyik leckéig kell átnézni.

A vizsga felépítését tekintve nagyjából olyan volt, mint az előző félévi, de bővebben majd a vizsgaleírásoknál. ;)

No comments:

Post a Comment