Sunday, September 18, 2016

Tárgyleírás - Japán nyelvtan V.

Sziasztok!

Azt hiszem, a Japán nyelvtan bebetonozta magát a keddjeim délelőttjére. :) Szó szerint, ugyanis ahogy visszanéztem a korábbi tárgyleírásaimat, mindig keddi időpontra vettem fel az órát...

Óra: Japán nyelvtan V.
Oktató: Janó István
Kód: BJP 2051
Időpont: Kedd, 10:00-12:00
Helyszín: BTK 3.305

Szóval, szentimentalitást félretéve, ez az óra nagyon fontos. Rögtön ezzel kezdek, hogy legyen szem előtt, a tárgy teljesítése kötelező ahhoz - akár haladós valaki, akár kezdős - hogy az Alapvizsgát fel tudjátok venni. Egyébként, ha ez nincs meg, több más tárggyal egyetemben, nem tudtok alapvizsgázni.

Az óra felépítése nem sokban különbözött az elődeitől, ugyanúgy olvastunk-fordítottunk-megbeszéltük az aktuális nyelvtant. Mivel viszont az Intermediate-et (Integrated Approach to Intermediate Japanese) kivégeztük a Japán nyelvtan IV. során, ezért új könyvet kezdtünk el használni. Ez nem volt más, mint a Donna toki dou tsukau bunkei, hyougen 500 (どんなときどう使う文型・表現 500), ami már a JLPT N2-es szintjére készít elő, készít fel. De találhatók benne N1-es kifejezések, nyelvtanok is.

A könyvről viszont tudni kell, szemben az Intermediate-tel egy betű angol sincs benne, ez már teljesen japánul íródott. Nem kell azért megijedni, a nyelvtanokat Tanár úr ugyanúgy elmagyarázta, mint amikor még angolul is megtalálhatók voltak anno az Intermediate-ben. :)

No comments:

Post a Comment