A blogról

Sziasztok! (Így azért mégis csak közvetlenebb egy kicsit)

Úgy gondoltam ideje lesz kicsit újra csinosítani a blogról szóló részen, hiszen már leérettségiztem, és felvételt is nyertem a hőn áhított egyetememre. :) Úgyhogy kezdjük is az elején.

Mátrai Annának hívnak, a Károli Gáspár Református Egyetem japán szakán tanulok, jelenleg másodéves vagyok. A japán kultúrával az animék és mangák világán keresztül ismerkedtem meg, ami ma már átcsapott a japán zene, nyelv, kultúra és maga az ország szeretetébe, leginkább azért, mert a kóros időhiány miatt sem az animékre, sem a mangákra nincs már időm.

A blogot Sedna ELTE japános blogjának mintájára hoztam létre, mert olyan bloggal még nem találkoztam ami a Károli japán szakáról szólna. Úgy gondoltam pótolom ezt a hiányt, ezzel hátha megkönnyítem az eljövendő japános generáció nagy kérdését: ELTE vagy KRE? Mivel nekem is nagy dilemmát okozott a két egyetem közti választás annak idején (volt ez 10.-ben, haha), szeretném megkönnyíteni a "kisebbeknek" a döntést. A döntő dolog, ami meggyőzött abban, hogy igenis a Károli lesz a legjobb nekem, a specializációk megléte volt japán szakon, illetve, hogy a Sensei-em is károlis volt annak idején, és csupa pozitívumot mesélt az egyetemről.

A bloggal szándékomban áll egyébként segítséget nyújtani a felvételi (és a felvételihez tartozó különféle finomságok) útvesztőjében is, mert úgy gondolom nem árt, ha valaki erről is bővebben próbál írni. Emellett meg persze a japán szakot rendesen bemutatni, és nem elmaradozni a bejegyzésekkel (de fogjuk arra, hogy be kell illeszkedni az egyetemre, és hozzászokni a nagybetűs Egyetemi Élethez). Szóval az önkifejezés mellett ez is blog profiljai közé fog tartozni.

A kommenteknek (mint minden blogger) én is nagyon örülök, hiszen ezekből a visszajelzésekből tudom, hogy hasznos-e a blog, illetve, hogy olvastok-e. Szóval ne fogjátok vissza magatokat, és kommenteljetek nyugodtan! 
Persze azért maradjunk a realitás talaján, és az emberi hangnemnél, ha kérhetem! :)

/Frissítve: 2016. január 13./

No comments:

Post a Comment