Tuesday, June 3, 2014

Összefoglalók - Filozófia és Japán érettségi

Sziasztok!

Egy extra szuper gyors és rövid beszámoló következik az utolsó 2 írásbelimről.
A filozófián túlestem már május 21-én, délután 2 órakor. A reflektálás úgy érzem tűrhetően sikerült, Platón Barlanghasonlatát kegyetlenül szeretem, Wittgenstein pedig számomra sokkal kézenfekvőbbnek tűnt, mint Descartes. A filozófia teszt része, az első 4 feladat bevallom őszintén kissé megizzasztott, de igyekeztem beleadni apait-anyait, és nem túlizgulni magam, hogy még azt is elfelejtsem amit amúgy 1000%-ra tudtam. ^^' Gyakorlatilag ez is, mint minden érettségi 180 percet ve(hete)tt volna igénybe.
Az osztályomból 7-en érettségiztünk filozófiából, a többiek délután 4 előtt pár perccel "pánikszerűen" leadták, én pedig ottmaradtam egyedül a terem közepén lévő padban, és gondolkoztam, ugyan mit írhatnék még. Mivel meg volt kötve a kezünk a reflektálásnál terjedelem tekintetében, nem szárnyaltathattam túl magasra a gondolataimat. Végül, miután legalább kétszer átnéztem a teszt részt, és a feladatsor második részénél is megbizonyosodtam arról, hogy minden bennem rejlő gondolatot kiírtam, 16:15 körül leadtam a filozófia írásbelimet a felügyelőtanárnak.
Május 26-án pedig lement az idei írásbeli érettségiszezon utolsó vizsgája, ami számomra a japán volt (ezen a napon érettségiztek egyébként orosz nyelvből is, többek között például). A vizsga kezdése előtt 25 perccel érkeztem, akkor már folyt a tájékoztató, így amint megláttam az első ismerős arcot, azonnal hátrasiettem és lehuppantam mellé. Szóval leghátul, középen ültem. Miután a tájékoztató lement a kis csapatocskánk (velem együtt 4 fő ^^) összeült, és egészen a vizsga kezdetéig beszélgettünk. Eszméletlenül jó volt, teljesen elfelejtettem a vizsga előtti stresszt, köszönöm. <3 Maga a vizsga, így visszagondolva egyáltalán nem volt nehéz. A hallott szöveg értése után a(z) - annyira talán már nem is új - baráti köröm mellettem ülő tagjával összesúgtunk, hogy hű, ez azért nehéz volt, de ha jól emlékszem egy vagy talán két pontot vesztettem. Amitől nagyon féltem az az íráskészség volt, mert attól tartottam, hogy nagyon elrontottam. Épp ezért ebben az egy hétben totális frászban voltam, és azt mondogattam magamban, hogy "Ha alsó ponthatáros négyes, nekem az is jó, csak ne legyen négyesnél rosszabb". Ehhez képest kellemeset csalódtam mikor ma a betekintésen a Babitsban kézhez kaptam a borítékot, majd miután összeadtam a pontjaimat meg elosztottam a max pontszámmal 83% lett az eredmény. Kegyetlenül örülök ennek a 83%-nak. Aztán csak a szóbelin is tudjak úgy teljesíteni, ahogy én akarok.

Holnap lesz a saját gimimben a betekintés. Szurkoljatok nekem légyszi! :))    

No comments:

Post a Comment