Thursday, July 24, 2014

JLPT 2014

Sziasztok!

Ezúttal hoztam Nektek egy kis egyéb információmorzsát, hátha van, aki még nem látta a Japántanszék honlapján. ^^

Idén is megrendezi a Károli a JLPT-t (Japanese Language Proficiency Test, 日本語能力試験, Japán Nyelvvizsga, kinek hogy tetszik). A JLPT mindig december első vasárnapján kerül megrendezésre, ez idén 2014. december 7-re esik. A vizsga hivatalosan 11:30-kor kezdődik, a vizsgázóknak azonban 11-ig legkésőbb el kell foglalniuk a helyüket. Ez alatt a fél óra alatt ellenőrzik, hogy a beküldött jelentkezési lapon szereplő adatok egyeznek-e a személyiteken/útleveleteken levőkkel, és kiosztják a vizsgarészek megoldólapjait, amiken a későbbiek során az általatok helyesnek vélt válasz számát be kell satírozni.

A jelentkezési lapra szükséges egy igazolványképet ragasztani, ami alapján a vizsgán látják, hogy tényleg Te vagy Te. Tavaly én a 2012-ben készült igazolványképemet ragasztottam rá a jellapra, mivel semmit nem változtam nem láttam értelmét, hogy elmenjek megcsináltatni 4 ugyanolyan képet, mint 2012-ben. Elfogadták, nem küldték vissza, hogy "Ejnye-bejnye tessék másik képet csináltatni". Ezzel szemben viszont tényleg ajánlatos minden évben új fényképeket csináltatni, mert hát mindenki más ütemben változik.
A vizsga díja (hogy a piszkos anyagiakról is szót ejtsek) szintektől függetlenül 7500 Ft, ami miatt kissé eltér a "szokványos" magyarországi nyelvvizsgarendszertől, hiszen ott nyelvvizsgaszintenként növekszik a vizsgadíj. A jelentkezési laphoz tartozik egy tájékoztató füzetke is, ami 500 Ft-ot kóstál, ezt külön kell megvenni, tehát így 8000 Ft a vizsgadíj, mindent egybevetve. (szerk. 2014.09.12.)

A vizsgára jelentkezni 2014. augusztus 25. - 2014. szeptember 26.-ig lehet. A jelentkezést a Károli Reviczky utcai épületében tehetitek meg, személyesen. Érdeklődni lehet e-mailben (én eddig így jelentkeztem a vizsgákra is, mert lényegesen könnyebb volt, mint felutazgatni Pestre) és telefonon is, a tanszéki ügyintézőnél (a tanszéki ügyintéző telefonszámát ezen a linken is megtaláljátok, ha a Japántanszék honlapja esetleg nem jönne be).

Nemsokára elkezdem a visszaszámlálást ami még hátra van idén a ponthatárok kihirdetéséig, azt hiszem ebben a néhány órában fog a tetőfokára hágni az idegességem. POP-ra (a ponthatárhúzós Pont Ott Partira) nem megyek, családi okokból kifolyólag, de amint tudok valamit, rögtön kiposztolom a blogba. ^^


  

No comments:

Post a Comment