Sunday, August 31, 2014

Gólyatábor 2014: Intelmek

Sziasztok!

Sokáig úgy gondoltam, hogy majd ha hazajövök a gólyatáborból írok egy szaftos kis beszámolót, de végül letettem a dologról. Tudni kell rólam, hogy én nem iszom alkoholt, nem bulizok (legalábbis úgy nem, ahogy ott buliztak), és végképp nem azért mentem gólyatáborba, hogy bepasizzak. Nem szeretném, ha valaki az én "élményeim" alapján általánosítana, viszont az tény, hogy a csapatvezetőink irtó jófejek voltak. Ezért pedig pluszpont jár a gólyatábornak.
Szívesen elmesélem bővebben az "élményeimet" egy e-mailben, az e-mail címemet a "Ha kérdésed van" fül alatt megtaláljátok, szóval ha érdekel én hogy éltem meg ezt a négy napot, írjatok nyugodtan, nem harapok. ^.^

Elöljáróban a gólyatáborról: nem kötelező semmi, nem lesz büntetőfeladat, ha valamelyik játékban nem veszel részt. Az egyetlen dolog, amit nagyon néznek, hogy mennyire buzdítod a csapatodat a játékok közben. Ez azért fontos, mert a csapatok között verseny van, és emellett az is rengeteget nyom a latba, hogy meddig bírsz a buliban maradni éjszaka, vagy mennyire üvöltöd a csapatod nevét játékokon kívül.

És akkor jöjjenek az intelmek. Vagy jó tanácsok, ha úgy tetszik. Próbálok okosakat írni, bízom benne, hogy összejön. :)

Úgy pakolj, hogy minden eshetőségre felkészült legyél időjárás terén. Minimum annyi pulcsit/pólót/gatyát/szoknyát/stb-t tegyél be magadnak ahány napos a tábor. És az sem utolsó szempont, hogy éjszaka valószínű elkél egy (kettő-három) jó meleg polárpulcsi is, megfázás ellen. Vagy éppen néhány pléd.
Kaját mindenképpen csomagolj magadnak. Nasi is lehet (chips, édesség, hamlet), és rendes kaja is. Idén szerintem nem volt valami felemelő a kaja minősége (bár az utolsó nap azért nem volt rossz), szóval én viszonylag sokszor nyúltam a kajás táskámhoz. Úgyhogy ezúton szeretném megköszönni a KRE Japán másodéveseinek, hogy előre szóltak azért, hogy kaját ne felejtsünk el vinni. :)

Első és legfontosabb, hogy ne egy opatija-i bulira számíts, ahol nem baj, ha nem akarsz az éjszakára fiút/csajt találni, meg rád se másznak, és azért sem néznek ki a helyről, mert csak 3 pohár kólát ittál és amúgy egy csepp alkohol nem ment le a torkodon. (Saját tapasztalat, nagyon igaz!)
Ha a szakodról ismersz már valakit, tartsd vele a kapcsolatot, hogy mikor hol van, mert még jól jöhet.
Csak és kizárólag végszükség esetén könyörögd át magad másik szobába! Inkább kérd meg az egyik szobatársadat, hogy cseréljetek vagy valami.
Ne szégyelld, hogy milyen szakra vettek fel. Akkor is legyél rá büszke, ha kiröhögnek érte! Elvégre ezt Te akartad, a többiek véleménye ne legyen mérvadó.
Az elveidből egy centit se adj lejjebb! Nem ér annyit egy x napos barátság/ismertség, hogy a totális ellentéted legyél.
Ne játszd meg magad. Értelmetlen. Előbb-utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból. Ha nem tudnak úgy elfogadni, ahogy vagy, azzal ők vesztenek, nem Te.
Ha nem vagy bulizós/túlságosan ivós mondd meg. Lehet, hogy kinevetnek érte, és hülyének fognak tartani, de ne érdekeljen. Saját magadhoz legyél hű.
Unaloműzés céljából: könyv, füles a telefonhoz legyen nálad! Sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged.
Ne ijedj meg, ha Te 3 hajókoffernyi ruhát hoztál magaddal, más pedig egy kis bőröndkével érkezett. Sosem tudhatod nem kell-e éjszaka 6 réteg ruhát magadra aggatnod ahhoz, hogy nehogy tüdőgyulladással vagy torokgyulladással legyen vége a GT-nek. (Saját tapasztalat újfent, 5 réteg ruha nem volt elég, torokgyulladással jöttem haza.)
Érezd jól magad!
Legyél aktív a csapaton belüli feladatokban (lesz ilyen, a finálé idén pont egy ilyen volt)!

Köszönöm a figyelmet, nemsokára érkezem a következő bejegyzéssel! :) 

No comments:

Post a Comment