Thursday, September 25, 2014

Első hét - 2. rész

Sziasztok!

Íme, az első hét beszámolójának második része, fogyasszátok egészséggel! :))

A csütörtöki nap, azt hiszem első félévben amolyan "mumus nap" lesz a számomra, ugyanis este 8-ig lesznek a félévben óráim, kétszer kétórás szünetekkel. Ami végül is jó, mert a filozófiatörténetem a Református Egyház Zsinati nagytermében van, ami az Abonyi utcában található, így gond nélkül el tudok jutni a Reviczkyből a Zsinati terembe, és vissza.

Csütörtökön az első órám a Bevezetés a keleti filológiák alapvető módszereibe, Vámos Péter tanár úrral. A félév során alapvető filológiai ismereteket szerzünk, valamint ötfős csapatokban egy-egy általunk kiválasztott témáról előadást kell tartanunk.

A második órám, a fentebb már említett filozófiatörténet. Ezt az órát Komorjai László tanár úr tartja. Eddig számomra érdekesek az órák, remélem így marad majd a félév további részében is.

Az újabb kétórás szünet után pedig (amiből közel 15-20 percet elvesz az ingázás az Abonyi utca és a Reviczky között), a Másik ókori vagy keleti nyelv, azon belül is a koreai nyelvórám következik. A tanárunk - mily' meglepő - anyanyelvi tanár, becses nevén Kim Sheon Koo, aki amúgy a Koreai Református Egyház presbitere is, de tavaly óta Magyarföldön tartózkodik. Kedves tanár úrnak tűnik így elsőre (másodikra), remélem nem fog változni a véleményem a félév során.

Pénteken pedig egyetlen árva órám van, ez pedig nem más, mint az Ókori és keleti nyelvek és írások Fehér Bence tanár úrral... Az órák idáig érdekesek, meglátjuk mi lesz a félév hátralévő részében...

Köszöntem a figyelmet, hamarosan jövök újra! :3

No comments:

Post a Comment